Kawa Columbia White (NaturDay)

215,80 

100% kolumbijska Arabika. Charakteryzuje się delikatnym, jedwabistym i zrównoważonym smakiem z wyczuwalną nutą orzechów oraz subtelnym aromatem owoców.

Kategoria:

Columbia White to oryginalna kawa kolumbijska w ziarnach. Tworzy ją najwyższej jakości 100% Arabika uprawiana w rejonach górskich u podnóży Andów na wysokości 1500-1900 m n.p.m. Rejon ten obfituje w żyzne gleby wulkaniczne, które w połączeniu z klimatem Kolumbii, oferuje Tobie głęboki smak kawy. Ziarna kawowca, które znajdziesz w Kawie Columbia Black, po zbiorach obrabiane są metodą „na mokro”, suszone na słońcu i ręcznie sortowane z niezwykłą starannością. Duże, równe ziarna świadczą o najwyższej jakości upraw kawowca.

Kawa Columbia White przeznaczona jest dla osób ceniących sobie najwyższą jakość 100% kolumbijskiej Arabiki. Kawa charakteryzuje się delikatnym, jedwabistym i zrównoważonym smakiem z wyczuwalną nutą orzechów oraz subtelnym aromatem owoców. Orzechowy akcent kawy przechodzący w słodycz egzotycznych owoców powodują, że aromaty unoszące się nad filiżanką świeżo zaparzonej kawy otulają Cię czule, przenosząc do kraju słońca i wspaniałości tropikalnej natury.

Kawę Columbia White wypalamy dopiero w Polsce i to na bieżąco, małymi partiami – aby jak najszybciej zamknąć głębię jej aromatu. Ściśle kontrolowane palenie kawy trwa 15 minut, po czym kawa chłodzona jest powietrzem. Tylko dzięki takiemu procesowi możemy cieszyć się najgłębszym, aksamitnym smakiem i niepowtarzalnym aromatem kawy.

 

Opakowanie: 1000 g, kawa pakowana w atmosferze ochronnej
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

 

Kawa Columbia White jest idealna do przyrządzania:

Americano, Caffè Crema, Caffè Latte, Cappuccino, Latte Macchiato, Flat White.

 

Kawa Columbia White – dodatkowe informacje:

  • Kraj pochodzenia: Kolumbia
  • Gatunek: 100% Arabika
  • Rodzaj ziarna: 100% Arabika
  • Smak: delikatny i harmonijny
  • Profil smaku: orzechowy, wyczuwalne owoce
  • Przetwarzanie: na mokro
  • Sposób palenia: średni
  • Intensywność: 2,5 / 5
  • Kwasowość: 2 / 5
  • Prażenie: 3 / 5
  • Klasa ziarna: 5 / 5

 

Pamiętaj, że olbrzymi wpływ na wyrazistość i intensywność naparu ma świeże mielenie kawy tuż przed jej zaparzeniem.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Kawa Columbia White (NaturDay)”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *