Kawa Columbia Black (NaturDay)

215,80 

100% kolumbijska Arabika. Charakteryzuje się bogatym, pełnym i wielopoziomowym smakiem z wyrazistym akcentem czekolady i przebijającej się nucie orzechów.

Kategoria:

Columbia Black to oryginalna kawa kolumbijska w ziarnach. Tworzy ją najwyższej jakości 100% Arabika uprawiana w rejonach górskich u podnóży Andów na wysokości 1500-1900 m n.p.m. Rejon ten obfituje w żyzne gleby wulkaniczne, które w połączeniu z klimatem Kolumbii, oferuje Tobie głęboki smak kawy. Ziarna kawowca, które znajdziesz w Kawie Columbia Black, po zbiorach obrabiane są metodą „na mokro”, suszone na słońcu i ręcznie sortowane z niezwykłą starannością. Duże, równe ziarna świadczą o najwyższej jakości upraw kawowca.

Kawa Columbia Black przeznaczona jest dla osób ceniących sobie najwyższą jakość 100% kolumbijskiej Arabiki. Kawa charakteryzuje się bogatym i pełnym smakiem z wyrazistym akcentem czekolady i przebijającą się nutą orzechów. Mocna kawa o wielopoziomowym smaku. Kawa Columbia Black to czystość Arabiki z której wyłania się gorycz czekolady podbita niesamowitym smakiem i aromatem orzechów, nadających jej prawdziwą głębię. Połączenie z charakterem ale w łagodnej równowadze.

Kawę Columbia Black wypalamy dopiero w Polsce i to na bieżąco, małymi partiami – aby jak najszybciej zamknąć głębię jej aromatu. Ściśle kontrolowane palenie kawy trwa 15 minut, po czym kawa chłodzona jest powietrzem. Tylko dzięki takiemu procesowi możemy cieszyć się najgłębszym, aksamitnym smakiem i niepowtarzalnym aromatem kawy.

 

Opakowanie: 1000 g, kawa pakowana w atmosferze ochronnej
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

 

Kawa Columbia Black jest idealna do przyrządzania:

Espresso, Americano, Caffè Crema, Caffè Latte, Cappuccino, Latte Macchiato, Flat White.

 

Kawa Columbia Black – dodatkowe informacje:

  • Kraj pochodzenia: Kolumbia
  • Gatunek: 100% Arabika
  • Rodzaj ziarna: 100% Arabika
  • Smak: głęboki i bogaty
  • Profil smaku: czekoladowo-orzechowy
  • Przetwarzanie: na mokro
  • Sposób palenia: średni
  • Intensywność: 4,5 / 5
  • Kwasowość: 2 / 5
  • Prażenie: 3 / 5
  • Klasa ziarna: 5 / 5

 

Pamiętaj, że olbrzymi wpływ na wyrazistość i intensywność naparu ma świeże mielenie kawy tuż przed jej zaparzeniem.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Kawa Columbia Black (NaturDay)”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *